6110 poze   67170 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

TIRAMISU

Pentru cei care adora desertul avem o propunere , ” Tiramisu ” o reteta delicioasa si delicata cu aroma de cafea.

Ingrediente

300 gr piscoturi, 1 cutie de mascarpone -250 gr , 250 gr frisca, 10 ml esenta de rom, 2 plicuri zahar vanilat, 300 ml cafea fara zahar , 3 galbenusuri, 150 gr zahar.

Decor: cacao

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120 ) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.
Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel cca 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.
Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece.
Cafeaua rece se amesteca cu zahar (30 gr) si esenta de rom.
Intr-un vas se bate frisca spuma, in alt vas se mixeaza mascarpone, se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.

Asamblare

Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara. Crema se imparte in trei parti, 2 parti mai mari si o parte mai mica pentru ultimul strat.
Se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii.
Adaugam prima parte de crema si o intindem cu o spatula.
Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si a doua parte de crema pe care o intindem uniform.
Am ajuns la ultimul strat de piscoturi, trecute prin cafea si ultimul strat de crema intr-o cantitate mai mica fata se cele 2 straturi.
Se intinde cu o spatula crema intr-un start cat mai uniform, se pudreaza cu cacao si se introduce la frigider pana a doua zi.
Este important acest timp, de seara pana dimineata, deoarce aromele se imbin iar tiramisu capata o savoare deosebita.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza in forma dorita.
tirmisu
tirmisu

Comentarii album • 5
cristi17 20 octombrie 2013  
o adevarata delicatesa
Raportează
mara94 23 martie 2013  
puneti rom,nu puneti amareto sau coniac,crema de whiskhi? iese super!
Raportează
mihaelaneacsu 11 februarie 2013  
Tiramisu este prajitura preferata , a fiului meu!
Raportează
carmencitavio 11 februarie 2013  
In ultimii ani,tiramisu este un desert nelipsit de pe mesele gospodinelor.Eu,din pacate,nu l-am preparat niciodata,nu am fost incantata inca de cele gustate pana acum.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.