6110 poze   67178 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE

Ingrediente foi:
60 g untura(100 g unt),
250 g zahar,
2 oua,
100 ml lapte,
100 ml miere,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
850 g faina,

Ingrediente crema:
300 g zahar praf,
400 ml lapte,
6 linguri gris,
250 g unt,
2 plicuri zahar vanilat,
zeama de la o lamaie mica,
dulceata de caise,

Preparare foi:
Zaharul, mierea, oula, laptele, untura si bicarbonatul le punem intr-un vas pe care il asezam pe baie de aburi. Tinem vasul cu compozitia de mai sus pe baie de aburi pana devine ca o spuma. Se ia de pe foc si se adauga in bloc 850 g faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se imparte in 5 bucati egale si fiecare bucata se va intinde pe dosul tavii pe care in prealabil il vom unge cu putin ulei si il punem la copt pana foaia devine aurie(cuptorul va fi incalzit inainte sa ne apucam de intins foile). Cand este copt scoatem tava din cuptor si inca cat este cald cu un cutit mai lung vom desprinde foaia de catre tava apoi o vom aseza pe o coala de hartie. Ungem din nou tava si intindem urmatoarea foaie cu care procedam identic ca la prima. Deasupra primei foi vom pune o coala de hartie curata si asezam deasupra urmatoarea foaie coapta. Procedam la fel si cu celelalte.

Preparare crema:
Intr-un vas punem 6 linguri de gris la care adaugam 400 ml lapte si il punem la fiert. Lasam la racit si adaugam la aceasta compozitie 250 g unt spumat cu 300 g zahar praf si 2 plicuri de zahar vanilat. Adaugam treptat amestecand in continuare si zeama de la lamaie.

Asamblare:
Pe un platou asezam o foaie peste care punem jumatate din cantitatea de crema obtinuta peste vom aseza urmatoarea foaie pe care o vom unge deasupra cu un strat subtire de dulceata. Asezam deasupra cea de-a treia foaie peste care vom pune restul de crema si acoperim cu a patra foaie pe care o vom unge din nou cu un strat de dulceata.
Punem ultima foaie deasupra stratului de dulceata, presam cu palma foile avand grija sa nu crape, dupa care tragem platoul cu prajitura intr-o folie sau punga de plastic pentru cel putin 24 de ore ca acestea sa aiba timp sa se inmoaie foile.
albinuta+3
albinuta+3

Comentarii album • 2
carmencitavio 22 februarie 2013  
Prajitura arata minunat,este un deliciu dulce,dulce!Multumim pentru reteta,Tania draga!
Raportează
TANIAMIHALCEA 26 februarie 2013  
Va multumesc pentru vizita,si ma bucur ca v-a placut cu ce v-am tratat. Pe curand,sper sa mai veniti pe la mine!Pupici!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.