6110 poze   67036 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

SAREA IN BUCATE

Prajitura cu mere glazurata
Postata in categoria: Dulciuri, Retete de Revelion
Tags: prajitura cu mere, Prajitura cu mere glazurata
Prajitura cu mere glazurata

Pin It

Ingrediente
Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 mere, 100 gr unt, scortisoara, 100 gr zahar.
Glazura: ciocolata alba, nuca de cocos.
Preparare
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa , se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura curatim merele de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Blatul racit se taie in trei foi. Prima foaie se pune pe o tava, se adauga umplutura de mere, se adauga a doua foaie, se adauga al doilea strat de umplutura si apoi ultima foaie. Se preseaza usor, si se da la rece pentru cca 20 minute. Separat pe baine marie intr-un bol punem ciocolata alba la topit cu 20 ml ulei. Dupa ce s-a topit se amesteca bine, astfel incat sa avem o compozitie omogena. Dupa ce prajitura s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita, apoi se presara nuca de cocos. Se lasa la rece. Pentru portionare folosim un cutit incalzit in apa fierbinte.
2789
2789
2790
2790
2791
2791
2792
2792
2793
2793
2794
2794

Comentarii album • 5
mihaelaneacsu 11 februarie 2013  
Ce bine arata!
Raportează
TANIAMIHALCEA 13 februarie 2013  
Da arata bine si cred ca si gustul e pe masura...inca nu am facuto...
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.