6110 poze   67164 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT

Prajitura cu mere si crema de unt
Postata in categoria: Dulciuri, Retete culinare, Retete de Craciun
Tags: crema de unt, prajitura cu mere, prajituri de casa, retete prajituri
Prajitura cu mere si crema de untPrajitura cu mere si crema de unt

Pin It

Ingrediente
Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 4 mere, 100 gr unt, scortisoara, 100 gr zahar.
Crema unt: gris, lapte, vanilie, unt, zahar.
Decor : ciocolata alba rasa, marmelada.
Preparare
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa , se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura avem nevoie de mere sanatoase, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Crema de unt: Laptele se pune la fiert, se adauga grisul in ploaie, un praf de sare si se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga zaharul si se mai lasa cateva minute apoi se lasa la rece. Cand s-a racit suficient se adauga untul, vanilia si se mixeaza bine. Blatul racit se taie in trei foi. Prima foaie se pune pe o tava se adauga umplutura de mere, se adauga a doua foaie, se adauga crema de unt si apoi ultima foaie. Se preseaza usor, se adauga un strat de marmelada apoi ciocolata alba rasa. Se lasa la rece apoi se portioneaza dupa preferinta.
Servire
Se serveste rece.
2705
2705
2700
2700
2701
2701
2702
2702
2703
2703
2704
2704
Prajitura-cu-mere-si-crema-de-unt1
Prajitura-cu-mere-si-crema-de-unt1

Comentarii album • 2
carmencitavio 11 februarie 2013  
Prajitura asta am mancat-o de multe ori si este foarte buna,frageda si foarte pufoasa!
Raportează
TANIAMIHALCEA 11 februarie 2013  
Mai convins...cu prima ocazie am s-o fac!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.