6110 poze   67238 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

RODIA

Rodia este unul dintre simbolurile Armeniei, reprezentând fertilitatea, abundența și căsătoria.
Rodia este considerat fruct tradițional în Israel, și este folosit în cadrul ceremoniilor de Iom Kipur și Sukkot (sărbătoarea recoltei) ce au loc în lunile septembrie - octombrie. Tradiția spune ca la sfârșitul zilei de post negru în onoarea zilei de Iom Kipur, să se mănânce semințe de rodie pentru a celebra viața dulce și plină (ca sucul de rodie) și viața veșnică.
Este simbolul oficial al mai multor orașe din Turcia.
Nemuritorii, unitatea de infanterie de elită din Persia antică, aveau sulițe cu contragreutăți în formă de rodie la mâner, făcute din aur ( pentru ofțeri) sau din argint (pentru infanteriștii obișnuiți). În Iranul de astăzi, încă se crede că fructul e aducător de sănătate și viață lungă.
Coranul menționează rodia de 3 ori (6:99, 6:141, 55:068)— din care, de două ori ca exemplu de lucruri bune create de Allah și o dată ca fiind fructul găsit din grădina Edenului.
Sucul de rodie lasă pete permanente pe țesături, dacă nu este spălat imediat cu apă și numai înălbitorii mai pot îndepărta aceste pete ulterior.
Sucul de rodie este utilizat pentru vopsirea naturală a țesăturilor nesintetice.
Sucul de rodie devine albastru când e supus unor condiții de mediu bazic (alcalin), pe același principiu ca și hârtia de turnesol.
Deși nu face parte din flora spontană a Chinei, Coreei sau Japoniei, rodierul este larg cultivat aici, în livezi extinse. E utilizat pe scară largă ca bonsai, pentru florile sale și pentru coaja răsucită pe care o pot avea exemplarele vârstnice.
Rodia (cunoscută în multe limbi ca „grenade”; în românește i se spune și „granată) a dat numele său grenadei de mână, datorita formei, mărimii și asemănării dintre semințele de rodie și fragmentele de grenadă. De asemenea, numele granatului mineral e dat de asemănarea cromatică dintre acesta și rodie. În multe limbi (bielorusa, spaniola, franceza, poloneza și ebraica), cuvintele care desemnează aceste trei elemente sunt identice.
Balaustinele sunt florile de rodie de un roșu trandafiriu care au un gust amar. În medicină, acestea sunt folosite în forma uscată pentru efectul lor astringent. [14] Termenul de balaustine (din latină: balaustinus) este folosit pentru a desemna și culoarea roșie a rodiei (roșu-grena)[15]).
Rodia era emblema personală a împăratului roman Maximilian I și a Caterinei de Aragon.
În emisfera nordică, fructul este în sezon din septembrie până în ianuarie, iar în emisfera sudică din martie până în mai.
Rodia este simbol divin în serialul lui Pinto Ricardo, The Stone Dance of the Chameleon.
Rodia este unul din simbolurile Herei.
Este denumită și “hrana morților”.
În slujbele de pomenire ale creștinilor ortodocși, semințele de rodie sunt folosite la "koliva", care este sființită și mâncată apoi de către cei îndoliați.
DSCN7700
DSCN7700
DSCN7701
DSCN7701
DSCN7702
DSCN7702
DSCN7704
DSCN7704
DSCN7705
DSCN7705
DSCN7706
DSCN7706
DSCN7707
DSCN7707
DSCN7708
DSCN7708
DSCN7709
DSCN7709
DSCN7710
DSCN7710
DSCN7268
DSCN7268
DSCN7548
DSCN7548

Comentarii album • 3
carmencitavio 2 iunie 2013  
Minunat si interesant album!Foarte frumoase sunt florile rodiului!
Raportează
bporumbeitippler 28 mai 2013  
Foarte frumos!
Raportează
TANIAMIHALCEA 29 mai 2013  
Multumesc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.