6110 poze   67160 vizite
Albume
10 11 2013 TODI2013 BUCURESTI CISMIGIU2013 BUCURESTI PARCUL TINERETULUI2013 PALATUL MOGOSOAIAALB-NEGRUBALOANE CU AER CALDBUCATARESELE VESELECOLLAGEConcediu 2012CU SIMONACULORILE NATURIICURCUBEULDECEMBRIE 28DIN NOU NORI SI PLOAIEDIVERSE-2015DOAR EUE DOAR UN FLUTUREEU 05 05 2013EU 10 05 2013EU LA LACUL TRASIMENOEU SI APARATUL FOTOFIRENZE FLORENTAFLOAREA SOARELUIFLORIFLORI SI INSECTEFLUTURE COADA RANDUNICIIFRUCTUL ZEILORGATTEO MARE!HARNICUTA ALBINUTAIANUARIE-TODIIMAGINI DIN BALCONIMAGINI in culorile naturiiIMIKIMIIN CEATAIN CONCEDIU BACAU 2012IN NOAPTEINDRAZNESTE SA FI DIN NOU COPILINGRASAMANT OULINSULA GIGLIOINTERESANTISCHIA ITALIALACUSTALIBELULELUMINI SI UMBRE DUPA PLOAIELUNAMARGELE DE ROUAMARTIE FLORI DRAGOSTE TRISTETEMESAJ DE PRIMAVARAMIROS DIVIN DE PRIMAVARAMUSCANATURA DIN NOU LA VIATANAUFRAGIU COSTA CONCORDIANECUVANTATOARENORCEA DI CASTELLUCCIONORI SI UN PETIC DE LUMINAO ZI DE DUMINICAOCHII OGLINDA SUFLETULUIORVIETOParco BUCCI-FAENZAPARCUL TINERETULUI-BUCURESTIPE MAREA MEDITERANAPENTRU NOI TOATEPENTRU TOTI PRIETENIIPESCARUSIPHOTOMANIAPISICA LULUPISICUTE SEDINTA FOTOPLOUA SI O COTOFANAPRIETENA MEA ALINAPrietenia nou inceputPRIETENII MEIPrietenul meu FluturelePRIMII FLUTURIPRINTRE NORI SI STROPI DE PLOAIERASARIT SI APUS DE SOARERASARITUL VAZUT DIN BALCONRATA MANDARINRETETA DE ZIUA INDRAGOSTITILORRODIASARBATORI FERICITE PRIETENISAREA IN BUCATE   ALBINUTA PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE   CIOCOLATA   CORNULETE   CREMES CU PISCOTURI SI ROM   PLACINTELE CU MERE   PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE UNT      TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI MERE         TIRAMISU   PRAJITURA CU MERE SI NUCA   PRAJITURA TAVALITA IN NUCA DE COCOS   RETETA PENTRU IUBIRE   TORT CU FRUCTE   TORT DIPLOMAT CU ANANAS   TORT DIPLOMAT CU ANANAS SI SIROP DE ZMEURA   TORTUL BUNICIISCORPIONSFARSIT DE TOAMNASI PLOUA PLOUASOPARLATABLOURITABLOURI CU FLORITodi 2017TODI-ITALIA imaginiTODI_CollageTOP CELE MAI FRUMOASE PICTURI PE MAINITOP CELE MAI MARI PODURI DIN LUMETOPUL CELOR MAI RARE PLANTE DIN LUMETRANDAFIRI PENTRU VOI PRIETENIUN APERITIV APETISANTUN FLUTUREUN NOU APUS DE SOAREZBOR DE FLUTURIZIUA MEDIEVALA LA TODI 2013ZIUA MONDIALA A POEZIEI

membru din 26 decembrie 2012

FRUCTUL ZEILOR

Fructul Sharon este cunoscut sub mai multe denumiri - curmal japonez, mar chinezesc sau kaki - numele sau stiintific „Diospyros” insemnand „fructul zeilor”,
Originea fructului poate fi identificata in China, de unde este introdus in secolul al VII-lea in Japonia, in secolul al XVII-lea in Europa si in secolul al XIX-lea in Statele Unite. Denumirea de fructe Sharon a fost data de israelieni si promovata intens de acestia cu toate ca cei mari producatori sunt China, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, Italia, cel de-al saselea producator fiind Israelul, potrivit adevarul.ro.

Are un gust asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind foarte bogat in glucoza, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce fructul se coace. Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si probleme cu ficatul. Fructul este considerat un bun antiseptic, bun pentru combaterea hipertensiunii, a enterocolitelor si hemoragiilor.

Fiind foarte dulci, printre proprietatile benefice amintim si aportul mare de energie (un fruct Sharon contine in jur de 200 calorii). Pe langa energia redata, fructele Sharon sunt bune si in momentele de mahmureala, acestea ajutand la eliminarea alcoolului din sange. Bogat in antioxidanti si substante nutritive, ajuta tenul cu probleme, intarzie imbatranirea si reda luminozitate acestuia Frunzele de Sharon sunt uscate si utilizate si in prepararea ceaiului verde.
DSCN3277
DSCN3277
DSCN3278
DSCN3278
DSCN3279
DSCN3279
DSCN3280
DSCN3280
DSCN3284
DSCN3284
DSCN3265
DSCN3265
DSCN3269
DSCN3269
DSCN3254
DSCN3254
DSCN3255
DSCN3255
DSCN3311
DSCN3311
DSCN3312
DSCN3312
DSCN3314
DSCN3314

Comentarii album • 9
FELICITA 28 decembrie 2015  
Sunt ff bune.
Raportează
carmencitavio 8 ianuarie 2014  
Ce frumos ai surprins graurul,pe langa aceste kaki!...Sunt fructe care pe mine nu m-au incantat,n-au avut nimic din gustul prezentat de tine! :(
Raportează
TANIAMIHALCEA 8 ianuarie 2014  
La inceput nici mie nu mi-au placut,pentru ca nu am stiut cand se mananca.Trebuiesc consumate cand sunt mature,coapte bine.Acum le mananc cu coaja cu tot,sunt excelente!
Raportează
bporumbeitippler 6 ianuarie 2014  
Frumoase imagini!
Raportează
TANIAMIHALCEA 8 ianuarie 2014  
Multumesc!
Raportează
PARADISULRUSTICBIOO 6 ianuarie 2014  
FOARTE FRUMOS FELICITARI
Raportează
TANIAMIHALCEA 8 ianuarie 2014  
Multumesc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.